Siirry suoraan sisältöön

Tunnetko Harry Potter pahikset

Severus Kalkaros on yksi Harry Potter pahikisista.

Harry Potter kirjat ovat valloittaneet vuosien ajan lasten, nuorten sekä vanhempien sydämet ja yhä päivittäin se löytää tiensä uusien ihmisten sydämiin. Kirjoja ei voi kuvata iloiseksi tai kevyeksi luettavaksi, vaan paljon käsitellään myös synkkiä aiheita. Harry Potter pahikset ihastuttavat ja vihastuttavat. Niitähän kirjasarjan seitsemään osaan mahtuukin aika iso määrä. Seuraavaksi esitellään muutamia kirjassa esiintyviä pahiksia.

Harry Potter pahikset kirjoissa

Pääpahis koko kirjasarjassa on, tietenkin tiedät kyllä kuka eli Voldemort. Koko sarja kietoutuu Voldemortin ympärille ja hänen yrityksiinsä tappaa Harry. Kunnes viimeisessä kirjassa käydään suuri taistelu, jossa Voldemort saadaan vihdoinkin kukistettua lopullisesti. Tätä taistelua lukiessa järkyttyy sivu sivulta enemmän, kun paljastuu ketkä eivät selviäkään hengissä. Onneksi lopulta hyvä voittaa pahan.

Harry Potter ja Feeniksin kilta kirjassa pääsemme tutustumaan Dolores Pimentoon, joka on lähetetty Tylypahkaan opettamaan pimeyden voimilta suojautumista. Pimento tykkää pukeutua pinkkiin ja rakastaa kissoja. Ei siis kuulosta pahikselta, mutta tässä tapauksessa ulkonäkö pettää ja hän on ehdottomasti yksi sarjan julmimmista hahmoista. Häntä joudumme seuraamaan viimeiseen kirjaan asti. Kirjat eivät kerro, mitä hänelle lopulta tapahtuu, mutta kirjailija kertoo, että Pimentoa odotti elinkautinen Azkabanissa.

Kalkaros

Severus Kalkaros, Tylypahkan juomamestari, vihaa Harryä ensi hetkestä lähtien. Pitkään Kalkarosta pidettiin pahana ja Voldemortin kannattajana. Hän kuitenkin oli Dumbledoren puolella ja suojelee lopulta Harryäkin. Hänen suojeliuksensa on naarashirvi, joka on sama kuin Harryn äidillä Lilyllä. Tämä siksi, koska Kalkaros on aina rakastanut Lilyä. Kalkaroksen kuolema on yksi kirjojen surullisimpia ja koskettavampia hetkiä.

Avainsanat: