Parhaat kirjat

Yksi kirjablogit -nettisivuston perustamiseen johtaneista syistä oli, että halusimme auttaa ihmisiä löytämään hyvää luettavaa. Kirjoja julkaistaan joka vuosi runsaasti monessa eri muodossa, joten valikoima kasvaa vuosi vuodelta useamman niteen verran. Toinen tykkää perinteisestä kovakantisesta versiosta, kun taas toinen haluaa hankkia helposti mukana kulkevan pokkarin. Digiaikana myös e- ja äänikirjat ovat nousseet suureen suosioon. Puhelimelle ladattavat kirjat kulkevat aina mukana, sillä harva lähtee nykyisin enää minnekään ilman älypuhelinta. Kirjojen digitaaliset versiot mahdollistavat kirjoista nauttimisen myös niille, jotka eivät malta pysähtyä lukemaan. Mutta kuinka sitten löytää parhaat kirjat niin uskomattoman laajasta valikoimasta?

Parhaat kirjat ja luetuimmat kirjat eivät ole toistensa synonyymeja. Klassikoita lukevat monet ja ne ovat usein luetuimpien kirjojen listalla, mutta ne eivät ole jokaisen juttu.

parhaat kirjat

Luetuimmat kirjat seuraavat trendejä

Luetuimmat kirjat listat sisältävät yleisesti ottaen juuri sen hetken kärkiteokset, jotka ovat helposti saatavilla. Ne herättävät tunteita, niistä keskustellaan ja suuri menekki johtaa yhä uusiin ja uusiin painoksiin, jolloin ne ovat helposti kaikkien saatavilla.

Äänikirjat ovat tuoneet kirjat vielä helpommin lähestyttävään muotoon. Se on oivallinen vaihtoehto esimerkiksi kiireiselle, sillä kirjaa kuuntelee helposti vaikka matkustaessa tai lenkkeillessä. Mikäli olet aina halunnut lukea jonkun kirjan, mutta et ole lukuihmisiä, hanki se itsellesi äänikirjana. Äänikirjaa voisi kuvailla elokuvaksi ilman valmista kuvaa. Saat itsellesi valmiin tarinan, jonka kuvitus on mielikuvituksesi varassa.

Onko parempi valita klassikko vai uutuus?

Kun kirja on kerran kirjoitettu, ei se välttämättä poistu maailmasta enää koskaan. Yhä edelleen julkaistaan antiikin aikana kirjoitettuja kirjoja, joten teosten määrä nykypäivänä on huikea. Vuosittain ilmestyvät kirjauutuudet lisäävät tätä määrää entisestään. Kukaan ei kuitenkaan ehdi lukea kaikkia kirjoja, joten kuinka tehdä valinta klassikoiden ja uutuuksien välillä?

Kirjauutuudet on kirjoitettu modernista näkökulmasta, jotka ovat helposti sulatettavia modernin lukijan näkökulmasta. Osa klassikkokirjoista toimiikin paremmin elokuvina, sillä ne saattavat jo pelkän kirjoitustyylinsä vuoksi olla hankalasti lähestyttäviä ja raskaita luettavia. Lukijoiden on helpompi samaistua kirjauutuuksiin, sillä 2000-luvulla julkaistu kirja on kirjoitettu kyseisellä vuosituhannella eläneen ihmisen näkökulmasta, jolloin tekstiä on helpompi lähestyä.

Kirjablogit antavat apua valintaan

Kirjablogit käsittelevät kaikenlaisia aiheita. Haluatko tietää, mistä löydät parhaat äänikirjat tai mitkä ovat tämän hetken kuumimmat kirjauutuudet? Yritämme vastata näihin kysymyksiin parhaamme mukaan. Seuraamalla kirjablogeja pysyt ajan tasalla julkaistuista uutuuksista. Kirjoja kannattaa kuitenkin käsitellä kuin elokuvia, sillä hyväksi kehuttu kirja ei ole koskaan jokaisen mieleen. Maailmassa ei samaan tapaan ole yhtä ainoaa elokuvaa, jota kaikki maailman ihmiset pitäisivät hyvänä. Mikäli se vain on mahdollista, kannattaa lukea useampi kuin yksi arvostelu samasta kirjasta.

Parhaat kirjat ovat vain yksi osa-alue kirjallisuudessa. Kirjablogit voivat kertoa myös kirjailijoista ja heidän kirjoittamistaan kirjoistaan kokonaisuutena paneutumatta sen kummemmin yhteen ainoaan teokseen. Tämä on oivallinen tapa ottaa selvää esimerkiksi siitä, onko kirjailija kirjoittanut kaikki teoksensa samalla tyylillä. Osa kirjailijoista jatkaa samaa kaavaa kirjasta toiseen, kun taas toisen kirjailijan kaksi kirjaa voivat olla kuin kolikon kaksi eri puolta.