Siirry suoraan sisältöön

Kirjakauppa löytyy yhä useammin netistä

Kirjakauppa

Digitalisoitumisen myötä perinteiset kirjakaupat alkavat häviämään katukuvasta kirjojen julkaisun siirtyessä yhä enemmän paperiversioista e- ja äänikirjoihin. Kirjablogit haluavat pitää sinut ajan tasalla siitä, mikä perinteisiä kirjoja netissä myyvä kirjakauppa on tutkimisen arvoinen. Saat myös tietoa siitä, millaisia kauppoja äänikirjoja kuukausitilauksella myyvät sivustot ovat, ja mistä puolestaan löydät parhaat valikoimat e- ja äänikirjoja ilman sitoutumista.

Kirjakauppa voidaan arvioida monin eri kriteerein, mutta tärkein kriteeri on aina ehdottomasti valikoima. Parhaat kirjat löytyvät lähes jokaisesta palvelusta niiden kovan menekin vuoksi, joten kauppojen suurimmat erot ovatkin usein siinä, millaisia erikoisuuksia ne tarjoavat.

Parhaat kirjat löytää helposti listauksista

Parhaat kirjat on helppo löytää seuraamalla erilaisia listauksia, kuten myydyimmät kirjat tai vuoden palkituimmat kirjat. Kirjakauppa saattaa itse esitellä myydyimmät kirjansa omana listanaan. Bloggaajat tekevät myös omia listauksiaan, ja koska mielipiteitä on moneen junaan, on kirjojen parhaimmisto yleensä jossain listojen keskiarvon kohdilla.

Kirjakauppa löytyy nykyisin helpoiten netistä, mutta ei kannata unohtaa myöskään perinteisiä kirjakauppoja. Mikäli asut vähänkään suuremmassa kaupungissa, löytyy sieltä todennäköisesti yhä vähintään yksi kirjoja myyvä kauppa. Usein kyseisissä kaupoissa myydään myös paperitarvikkeita, mutta siitä huolimatta ne ovat oivallinen tapa löytää hyviä uutuuskirjoja. Pienemmän valikoiman vuoksi näissä kaupoissa on pääosin myyntihittejä.

Kirjakauppa ja sen valitseminen

Kirjakaupan valitsemisessa tärkeimmät seikat valikoiman lisäksi ovat sijainti sekä hinta. On myös tärkeää miettiä, mitä julkaisumuotoa haluat tulevissa kirjahankinnoissasi käyttää.

  • Vertaile kirjojen hintoja ja muista tarkistaa mahdolliset hintaan lisättävät toimituskulut
  • Etsi kauppa, joka tarjoaa suuren valikoiman haluamiasi tyylilajeja
  • Äänikirjoja ostaessasi mieti, haluatko ostaa yksittäisiä kappaleita vai sitoutua kuukausitilaukseen

Lue kirjakauppa arvostelut

Kirjablogit käsittelevät kaikkea kirjallisuuteen liittyvää ja kirjakaupat ovat kaiken sen sydämessä. Ilman kirjakauppoja kukaan ei saisi hankittua kirjoja missään muodossa. Tuntemattoman kaupan suhteen kannattaakin tehdä tutkimustyötä selvittääkseen, onko kyseinen kauppa sopiva niin hinnaltaan kuin palveluiltaan. Blogeista saat myös vinkkejä parhaisiin tarjouksiin, kuten esimerkiksi äänikirjojen kuukausitilausten ilmaiskokeiluihin.

Kirjablogit paljastavat sinulle siis sen, missä kannattaa asioida. Meistä on moneksi ja kaikkien kauppojen valikoimat eivät miellytä kaikkia. Vaikka kaikki kaupat yleisesti ottaen hankkivat myyntihittejä valikoimiinsa, voi erikoisuuksia kaipaava pettyä. Kirjablogeista sinulle selviää, mistä löytyy paras valikoima juuri sinun rakastamaasi kirjallisuuden tyylilajiin. Saat myös vinkit siitä, mitkä kaupat täyttävät lupauksensa niin laadun, toimituksen kuin palautusten suhteen.