Siirry suoraan sisältöön

Dolores Pimento on tuttu Harry Potterista

Dolores Pimento oli Tylypahkan koulussa tuttu hahmo.

Dolores Pimento on tuttu hahmo Harry Potter – kirjasarjasta. Hänet muistetaan erityisesti vaaleanpunaisista asusteistaan ja Tylypahkan huoneessaan seinille ripustetuista kissatauluista. Suloisen hymyn alta paljastuu ilkeä ja julma luonne. Pimento on entinen taikaministeriön ylempi alivaltiosihteeri, velhojen neuvoston jäsen sekä jästisyntyisiä luetteloineen lautakunnan puheenjohtaja. Myöhemmin hän toimii myös Tylypahkassa opettajana, sitten yli-inkvisiittorina ja lopulta rehtorina. Lopulta Pimento joutuu kuitenkin vangituksi Azkabaniin jästisyntyisiin kohdistuneiden rikosten takia.

Dolores Pimento saapuu Tylypahkaan

Dolores Jane Pimento tavataan ensimmäisen kerran Harry Potter ja Feeniksin Kilta – kirjassa. Hän kuulustelee päähenkilö Harry Potteria ehdonalaisessa kuulustelussa taikuuden suojaussäädöksiä koskevista rikesyytteistä. Seuraavan kerran Dolores Pimento tavataan Tylypahkassa sen lukuvuoden ensimmäisenä päivänä. Hän keskeyttää rehtori Dumbledoren pitämän puheen ilmoittamalla taikaministeriön puuttumisesta Tylypahkan asioihin. Pimento alkaa opettaa pimeyden voimilta suojautumista.

Harry Potter ja Feeniksin kilta on brittiläisen kirjailija J. K. Rowlingin kirjoittaman Harry Potter -kirjasarjan viides osa. Kirja on julkaistu 21. kesäkuuta 2003 alkuperäiskielellään ja suomeksi 12. maaliskuuta 2004. Kirja keskittyy seuraamaan Harry Potterin viidettä kouluvuotta Tylypahkassa. Uutta kouluvuotta kuitenkin alkaa hyvin nopeasti varjostaa lordi Voldemortin paluu ja yhteistyöhaluton Taikaministeriö.

Harry Potter

Harry Potter on fantasiakirjasarja, johon kuuluu yhteensä seitsemän osaa. Kirjasarja kertoo Harry Potterin elämästä ja seikkailuista niin velhokoulu Tylypahkassa kuin sen ulkopuolellakin yhdessä uusien ystäviensä Hermione Grangerin sekä Ron Weasleyn kanssa. Pääjuonena on vaarallisen lordi Voldemortin, eli Tom Lomen Valedron, paluu ja taistelut Potterin ja Voldemortin välillä.

Avainsanat: