Siirry suoraan sisältöön

Äänikirjat sopivat kaikille

Monet meistä tuskailevat sen ajatuksen kanssa, että aikaa lukemiselle ja rentoutumiselle ei ole tarpeeksi. Ihmisten elämä on kiireistä, ja se näyttää vain muuttuvan entistä kiireisemmäksi. Enää kenenkään ei kuitenkaan tarvitse kantaa huolta siitä, että lukemattomien kirjojen lista kasvaa jatkuvasti. Äänikirjat ovat tuoneet muutoksen monen elämään. Äänikirjoja voi kuunnella vaikkapa bussissa matkalla töistä kotiin. Äänikirjat sopivat kuunneltavaksi myös kotitöiden ohessa. Niille löytyy siis takuulla aika ja paikka, sillä äänikirja ei vaadi paikallaan olemista tai syvää keskittymistä. Sen vuoksi äänikirjojen kuunteleminen sopii myös niille, joilla ei ole aikaa lukea kirjoja.

Nykyään on olemassa monia palveluita, jotka tarjoavat äänikirjoja. Äänikirjat voi joko ostaa yksitellen tai palvelusta voi maksaa kuukausihintaa. Kokeilujaksojen aikana on mahdollista saada äänikirjat ilmaiseksi.

Äänikirjat

Äänikirjat ilmaiseksi - hyödynnä tarjoukset

Lähes kaikki palvelut antavat mahdollisuuden kokeilla äänikirjoja ilmaiseksi, ennen kuin palvelun ostaa. Näin voi varmistua siitä, että äänikirjat ovat jotakin sellaista, mitä itse haluaa kuunnella. Tarjoukset kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää, sillä siten säästää selvää rahaa.

Kirjafanien kannattaa lukea kirjablogeja. Niissä kerrotaan eri äänikirjapalveluiden hyvistä ja huonoista puolista. Kirjablogit myös kertovat tarkemmin siitä, kuinka äänikirjapalveluita käytetään, ja minkä palveluiden kautta voi saada parhaimpia tarjouksia. Myös kirjavalikoimat vaihtelevat palvelun mukaan. On siis selvää, että jokaisen tulee osata valita itselleen sopivin äänikirjapalvelu.

Tutustu kirjavalikoimaan netissä

Jokaisen äänikirjapalvelun valikoimaan voi tutustua netissä. Pääasiassa kaikissa niissä on samoja kirjoja, kuten kaikista suosituimmat uutuudet ja klassikot. Joskus parhaat kirjat voivat olla itse kirjailijan tai jonkun julkisuudesta tutun henkilön lukemia. Näin kirjoista voidaan saada entistäkin kiinnostavampia. Jos suosikkikirjailija lukee oman kirjansa, houkuttelee se kuuntelijoita.

Hyvä esimerkki tällaisesta kirjailijasta on Stephen King. Hän lukee omia teoksiaan monissa eri äänikirjapalveluissa. Kingin parhaat kirjat ovatkin keränneet jo runsaan määrän kuulijoita, mutta vielä parempaa on, että King lukee teoksiaan itse. Toki englannin kielellä lukeminen voi vaikuttaa joihinkin kuuntelijoihin. Kirjaa tuskin haluaa kuunnella, jos sitä ei ymmärrä.

Äänikirjoja ja kirjablogeja

Monet kirjablogit listaavat maailman suosituimpia kirjoja. Niiden joukosta voi löytää sellaisia kirjoja, jotka haluaa itse lukea, mutta joista ei ole vielä kuullutkaan. Äänikirjat ovat loistava keino tutustua uusiin kirjoihin. Äänikirjoja ei ole pakko kuunnella kerralla loppuun, vaan kirjan voi aloittaa, välissä voi kuunnella toista kirjaa ja sitten taas palata takaisin. Lue siis kirjablogeja ja löydä parhaat kirjat, joista kaikki kirjafanit nauttivat.

Äänikirjat ovat hyvä tapa aloittaa kirjoihin tutustuminen. Vaikka henkilö ei olisi aikaisemmin ollut kiinnostunut kirjoista ja lukemisesta, äänikirjojen avulla tilanne voi muuttua. Äänikirjoja voi kuunnella niin tietokoneelta, tabletilta kuin puhelimestakin. Näin äänikirja kulkee siis aina mukana. Joskus kirjoista voi innostua niin paljon, että niitä alkaa myös lukemaan. Kirjaharrastus onkin yksi parhaimmista harrastuksista.